Diamant huiswerkbegeleiding Mijdrecht

Begeleiders

Joke Schiphorst

Joke Schiphorst

Joke Schiphorst-Kok
Na de middelbare school ben ik Sociale Geografie en Planologie gaan studeren, met als groot bijvak economie. Ik verkreeg hiermee een lesbevoegdheid aardrijkskunde én economie. De afgelopen 25 jaar heb ik als docente economie lesgegeven aan de havo en vwo bovenbouw van het Amstelveen College. Ik liep daarbij steeds vaker aan tegen grote klassen, toenemende werkdruk en een gevoel dat ik mijn leerlingen onvoldoende kon begeleiden. Vandaar de stap naar huiswerkbegeleiding in kleine groepen.

Caroline Stoër

Caroline Stroër

Caroline Stroër
Na mijn middelbare schoolopleiding heb ik een opleiding gevolgd bij Schoevers voor directiesecretaresse en ben daarna Frans en Engels gaan studeren. Omdat ik niet echt voldoening vond in het lesgeven op school ben ik daarna privé lessen gaan geven zowel voor volwassenen als kinderen waardoor mijn kennis gevarieerd is. Momenteel werk ik al een aantal jaren voor Stichting de Paraplu waar ik cursussen Engels aan volwassenen geef. Het leuke van huiswerkbegeleiding vind ik dat je de kinderen persoonlijk aandacht kunt geven en die ook beter leert kennen omdat kinderen vaak in groepsverband anders reageren dan wanneer ze apart les krijgen. Bovendien bereik je op deze manier meer dan in groepsverband en is het leuk om te zien als een kind betere resultaten bereikt.

Toon de Jong

Toon de Jong

Toon de Jong
Na het gymnasium β (eindexamen 1965) heb ik aan de UvA geneeskunde gestudeerd en ben ik hartchirurg geworden. Bijna 40 jaar heb ik geopereerd, de laatste 15 jaar daarbij ook jonge artsen opgeleid tot hartchirurg en het academisch onderwijs in mijn vakgebied in het AMC-UvA verzorgd. In de jaren ’90 heb ik, als hobby, mijn (2e-graads-) lesbevoegdheid Spaans gehaald aan de HMN (later HvU). In 2011 kwam het pensioen, maar niet het niks doen.  “Vroeger was alles veel beter” en meewarig knikken bij “de jeugd van tegenwoordig” is er bij mij niet bij.
Ik heb zelf drie schoolgaande kinderen.

 

Luc Voorend

Luc Voorend

Luc Voorend

Sinds 2013 loop ik rond op het Veenlanden College in Mijdrecht. Eerst als leerling, en sinds 2018 ook als begeleider bij de huiswerkbegeleiding. Ik heb altijd talent gehad voor exacte vakken en ik hou me daar van jongs af aan ook buiten school mee bezig. In 2017 ben ik 5e van Nederland geworden bij de Nationale Kangoeroewedstrijd (wiskunde). Ik ben bij de huiswerkbegeleiding gaan werken omdat ik het heel leuk vind om anderen te helpen. Het geeft mij veel voldoening om te zien dat leerlingen die in eerste instantie moeite hadden met een vak met een beetje extra aandacht ontzettend mooie resultaten kunnen behalen. Een bijkomend voordeel is dat ik het Veenlanden College goed ken en me zo extra goed in de leerlingen kan verplaatsen.